header

Het basistraject van Weerbaarheid Noord is bedoeld voor kinderen vanaf 7 en geeft hen handvatten waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Tijdens de bijeenkomsten hebben we veel plezier en leren ook nog veel waardevolle dingen. We werken oplossingsgericht en kijken naar wat al goed gaat.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met het brugklastraject laat je de overstap van groep 8 naar de brugklas soepeler verlopen. Kinderen die in het laatste jaar van de basisschool onzeker en verlegen zijn, weinig vrienden hebben of regelmatig gepest worden, kunnen best een steuntje in de rug gebruiken.

Pesten op je werk of op school? Hoe ga jij hiermee om? Ruim 350.000 kinderen en jongeren in Nederland gaan dagelijks gebukt onder pesterijen. Daarnaast kampen er nog eens 250.000 volwassenen met dit probleem. Overal waar mensen elkaar ontmoeten is er kans dat er wordt gepest; op scholen, verenigingen, op straat, in de speeltuin, op het werk, enz. Weerbaarheid Noord kan je helpen! 

Het tienertraject is bedoeld voor jongeren van 13 t/m 15 jaar. In deze levensfase ga jij als jongere opzoek naar je eigen identiteit en dat valt niet altijd mee, ontdekken waar je staat en waar je heen wilt. Je kan je onzeker of faalangstig voelen, of je denkt dat je het niet goed doet.

Waar mensen werken wordt gecommuniceerd. Zowel door uw medewerkers als door uw klanten. Het is niet altijd even gemakkelijk om je uit te spreken of je grenzen te stellen. Je uitspreken vanuit eigen rust en stabiliteit zonder om de hete brei heen te draaien met empathie en inlevingsvermogen voorkomt ruis en gedoe (intern of naar uw klanten). Dat is waar Weerbaarheid Noord uw organisatie bij kan ondersteunen.  

De juiste houding geeft perspectief om als gezin... gezin te zijn! Dit gedrag heeft te maken met respect. Respect voor de ander en jezelf.