header

Tiener

Het tienertraject is bedoeld voor jongeren van 13 t/m 15 jaar. In deze levensfase ga jij als jongere opzoek naar je eigen identiteit en dat valt niet altijd mee, ontdekken waar je staat en waar je heen wilt. Je kan je onzeker of faalangstig voelen, of je denkt dat je het niet goed doet.

Groepsdruk en verwachtingen van de mensen om je heen zijn vaak groot, en dan lukt niet altijd om jezelf te blijven. Daarnaast verandert er veel in je lichaam.

In het traject leer je kijken naar jouw eigen kwaliteiten. Door die uit te bouwen en door het aanreiken van praktische handvatten  wordt je zelfvertrouwen vergroot. Zelfvertrouwen is van belang bij het het maken van keuzes en bij het vinden van je eigen weg in het leven.

Tijdens de trainingen werken we met de volgende thema’s

  • Zelfvertrouwen en zelfwaardering;
  • Relaties met anderen & rolmodellen;
  • Omgaan met groepsdruk, je eigen mening durven geven;
  • Faalangst, examenstress;
  • Grenzen herkennen, nee durven zeggen.

Wanneer en waar?

Er gaan meerdere keren per jaar nieuwe groepen van start op verschillende locaties in de drie Noordelijke provincies. Informeer gerust naar de eerstvolgende startdata of kijk op onze nieuwspagina. In september 2013 starten er weer nieuwe groepen.

Weerbaarheid Noord verzorgt ook weerbaarheidstrajecten, workshops en ouderavonden op scholen. Informeer naar de mogelijkheden!